Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PSZK 2: mindent róla

2013.02.12

 A Pudva Stúdió első igazi animációs filmjeként mutatta be 2012 februárjában, közel egy évvel ezelőtt a Pudva-Sziget Kalózai (közismert nevén PSZK) 2-t. A film az úgynevezett stop-motion technikával készült, melynek lényege, hogy minden egyes képkockát egyenként lemodelleznek, lefényképeznek, majd a képkockákat összefűzik, ebből lesz a film. Emellet hozzá kell még vágni a hangot, a zajokat, a zenét, egyszóval talán ez a film volt eddig a Stúdió legbonyolultabban elkészített, legtöbb munkával járó filmje. 

A készítés során tehát LEGO-ból készítették el a helyszíneket és a szereplőket, majd ezeket minden egyes képkockánál egy kicsit megmozgatták. Külön kellett a beszédeket is fölvenni, ahol a négy szereplő hangjait Kiss Péter és Molnár Vencel kölcsönözte.  A film néhány effektet is tartalmaz, például a főcím effektet, amit egy speciális videoszerkesztő programmal hoztak létre. A zene ezúttal is Kiss Péternek, a Pudva Stúdió hivatalos zeneszerzőjének a munkája. 

Kevesen tudják, de ezt a filmet nem véletlen nevezik 2-nek, mivel korábban már készült egy első rész. Ez azonban hagyományos videószalagra lett rögzítve, ezért gyakorlatilag lehetetlen digitalizálni. Mindazonáltal a Stúdió ezt (a 2. részt)  immár hivatalosan is a PSZK sorozat kezdőrészének tekinti, az 1. részre pedig mint egyfajta próbálkozásra tekint csupán. Nem véletlen írtunk PSZK sorozatot, hiszen a tervek szerint már akár 2013-ban kijöhet a sorozat következő tagja, a PSZK 3, erről azonban még kevés konkrétum került nyilvánosságra, annyit tudunk csak, hogy a forgatókönyv már kész van, illetve tervbe van véve a forgatás elkezdése.

pszk-2-logo.png

 

 

 

 

 

 

 

A PSZK 2-höz azonban készült egy hivatalos előzetes is (amolyan Official Trailer), amelyet a filmmel együtt itt alább megtekinthetnek.